به گزارش پايگاه خبري پيرغار به نقل از فارس: سفير مصر در لبنان طي مصاحبهاي گفت حزبالله داراي قدرت واقعي در لبنان بوده و مصر به دنبال ايجاد رابطه با آن است.
«اشرف حمدي» سفير مصر در لبنان در مصاحبه با روزنامه «ديلي استار» گفت مصر به دنبال ايجاد روابط با حزبالله به عنوان يک «نيروي نظامي و سياسي واقعي» در عرصه لبنان است.
وي تنها يک روز پس از راي آوردن قانون اساسي مصر در همه پرسي اين کشور صحبت ميکرد و سخنانش نشان از تغيير رويکرد مصر جديد در قبال حزبالله لبنان دارد.
وي در يک مصاحبه صريح در دفتر کارش در بيروت گفت در دوران مبارک به عنوان سفير مصر در سوريه فعاليت ميکرد اما از سال ???? به لبنان منتقل شده است.
وي در اين مصاحبه گفت يک معيار غربي از دموکراسي ممکن است که براي سوريه کنوني مناسب نباشد.
اشرف حمدي تاکيد کرد مصر از راه حل سياسي براي اوضاع کنوني سوريه حمايت ميکند اما «بشار اسد» رئيس جمهور کنوني سوريه نبايد بخشي از دولت انتقالي در اين کشور باشد.
وي با اشاره به گسترش روابط مصر با تمامي کشورها، گفت: ما دستان خود را به شيوهاي متعادل به سوي تمامي قدرتهاي منطقهاي دراز ميکنيم اما البته، ما همچنان به توسعه سياست خارجي خود بر اساس منافعمان ادامه ميدهيم.
سفير مصر در لبنان گفت: شما بدون داشتن رابطه با حزبالله نميتوانيد درباره سياست صحبت کنيد. حزبالله داراي قدرت واقعي در اين عرصه بود و نفوذ سياسي و نظامي بزرگي در لبنان دارد.
رابطه مصر با حزبالله لبنان به دليل توافقنامه صلح مصر با اسرائيل، روابط خوبي نبوده اما در سال ???? و در جريان حمله اسرائيل به نوار غزه، پس از آنکه «سيد حسن نصرالله» دبير کل حزبالله لبنان از ارتش مصر خواست تا از فلسطين حمايت کند بيشتر رو به تيرگي نهاد. مصر نيز مدتي بعد حزبالله را به ايجاد گروههاي تروريستي در اين کشور متهم کرد.
اشرف حمدي در اين مصاحبه گزارشها در اين باره که نمايندگان حزبالله از مصر ديدن کردهاند را رد کرد اما گفت که وي با اعضاي دفتر سياسي حزبالله ديدار کرده تا هر دو طرف درک بهتري از هم داشته باشند.
سفير مصر در لبنان ادامه داد: در اين مذاکرات ما از حزبالله خواستيم تا به عنوان يک قدرت سياسي که در راستاي منافع لبنانيها و نه ديگران فعاليت ميکند، باقي بماند.
وي افزود: مقاومت با حس دفاع کردن از قلمروي لبنان نقش نخست آنها است. ما معتقديم که به عنوان يک جنبش مقاومتي، آنها اقدام خوبي در دفاع از قلمروي لبنان داشته و تلاش کردند که اراضي اشغالي توسط اسرائيل را باز پس بگيرند.
اما حمدي درباره گسترش اين نقش براي اقدام کردن بر اساس دستورالعمل ديگران هشدار داد.
وي گفت: مختلط کردن اين اهداف مشروع با ديگر اهداف براي مسلط شدن بر عرصه [سياسي] لبنان و به عنوان تنها قدرتي که در عرصه سياسي لبنان تصميمگيري ميکند، توسط ديگر طرفها در منطقه يا مصر استقبال نميشود.
اشرف حمدي درباره حمايت حزبالله لبنان از نظام سوريه گفت: ما خواستار آن هستيم که تمامي گروهها در لبنان و نه فقط حزبالله، از رويدادها در سوريه به دور باشند.
سفير مصر در لبنان به روابط مصر با ايران نيز اشاره کرد و گفت در حالي که اين روابط هنوز از سر گرفته نشده است اما موضوع سوريه مسيرهايي را براي ايجاد روابط حسنه ايجاد کرده است.
وي گفت: ما درباره نقش بسيار مهمي که ايران ميتواند در بحران سوريه ايفا ميکند تاکيد ميکنيم. ما نميتوانيم به راحتي از اين روابط استراتژيک [ايران] با سوريه عبور کنيم.
وي درباره پيشنهاد مصر درباره کميته چهارجانبه درباره بحران سوريه گفت عربستان به ايجاد موانع در مسير اين کميته کرده است.
حمدي ادامه داد که مهمترين نقطه اختلاف با ايران درباره نقش اسد در هرگونه دولت انتقالي است.
رئيس جمهور مصر و ديگر کشورهاي غربي خواستار کنارهگيري اسد هستند.
وي تاکيد کرد: ما معتقديم که راهحل نظامي براي سوريه يا تمام منطقه مناسب نيست.
سفير مصر در لبنان ادامه داد: تفاوت موضع ما با موضع ايرانيان درباره چگونگي ادغام اسد در راهحل نهايي است که شامل ايفاي نقشي در دولت انتقالي از همان ابتدا، يا موافقت با خروج وي در مرحلهاي خاص يا اجازه پايان يافتن مدت زمان رياست جمهوري وي در سال ???? است.
حمدي اضافه کرد: بهترين سناريو براي سوريه دوره انتقالي نرم و خروح اسد از قدرت در حالي که کشور همچنان يکپارچگي خود را حفظ کند است اما بايد اطمينانهايي به علويها که وابسته به اسد هستند، داده شود.
وي افزود: بدترين سناريو آن است که سوريه «سومالي جديد» شود.
سفير مصر در سوريه گفت: من معتقدم مردم زيادي، حتي کشورهايي که پيشتر به راه حل نظامي در سوري معتقد بودند، هم اکنون به اين درک رسيدهاند که بايد سوريه تحت نيروي مرکزي متحد نگه داشته شود.